Fred’s Barbeque

Fred’s Barbeque – the wood, the fire, and the holy smoke.

Av alla sätt som finns att tillaga mat är barbequen det främsta. Att låta fina råvaror sakta förädlas och bli så bra de någonsin kan under långsam tillagning är en högre form av njutning – en njutning som bara överträffas av att äta den färdiga maten. Vi på Fred’s BBQ tar vår uppgift på största allvar. Det är barbecue-nörderi deluxe och vårt premiumupplägg som skiljer sig lite från truckens. Bland annat är förberedelsetiden längre, därav det högre priset. Fred’s BBQ passar för sällskap på 50-150 personer. Vi är Stockholmsbaserade men såklart flyttbara och kör gärna vart som helst med vår vackert mullrande Cheva ’58.
 

All good things for those who wait 
Barbecue är ett vackert ord med rötter i Karibien. Det går ut på att tillaga köttet under lång tid och på låg värme i en sluten kammare – alltså inte över en glödbädd. Den långa tillagningstiden gör att även mindre ädla styckdetaljer får tid att utveckla en len och mör konsistens och att smakerna kommer fram ordentligt. Om ni vill kan vi såklart fixa vegetariska alternativ, även om det lite strider mot vår natur. I smokern befinner sig glöden i ett separat utrymme och det är bara röken och den indirekta värmen från glöden som omger maten och tillagar den. Köttet tillagas i en temperatur av ca 125° och tillagningen pågår i timmar. Vår smoker på gatan är ett bra sätt att unna dig och dina vänner eller arbetskamrater nåt extra, but that’s just our two cents. 

Fred’s Barbeque Meny

Vi kommer mullrande med smokern, eldar på, röker på och serverar fantastisk mat direkt från bilen. Happiness! 

BBQ Taco

3 olika tacos serverade med BBQ-rökt, fläsk/högrev el Black Beans kommer med något grönt, koriander/lök, pickels, sås. Tortilla bröd, 3,4 tacos per person. Enkelt men jäklig gott.
300 kr/pers
En etableringskostnad tillkommer baserat på antal/tid/datum